tel: 22 667 08 78 (pon. pt. 9-18) mail: info@garnkiswiata.pl
do kasy suma: 0,00 zł

TYGIELEK DO PARZENIA KAWY PO TURECKU 450ml BANQUET

BanquetTygielek2.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,90 zł 19.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

    Wykonanie: stal nierdzewna
    Pojemność: 450 ml.
    Wymiary: średnica dna ok. 7 cm



   Tygielek wykonany ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa sztucznego

   Aby ułatwić nalewanie posiada wyprofilowany "dzióbek".
   Idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka.
   Łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu.
   Nie zaleca się mycia w zmywarce
   Wykonany z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.
   Może być stosowany na kuchence gazowej, elektrycznej, halogenowej, ceramicznej z wyjątkiem płyt indukcyjnych

Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki"). 

 Składniki

- 1 łyżka drobno zmielonej kawy

- 1 szklanka wody

- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,

- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)

Sposób przygotowania

Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!


Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl