tel: 22 667 08 78 (pon. pt. 9-18) mail: info@garnkiswiata.pl
do kasy suma: 0,00 zł

TYGIELEK DO PARZENIA KAWY TURECKIEJ 530ml FISZMAN INDUKCJA

TygielekFissman1.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 54,00 zł 54.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Kupując ten produkt możesz wybrać GRATIS (Zobacz) (Zobacz)

Opis

Tygielek do zaparzania kawy po turecku wykonany ze stali szlachetnej, posiadający grube, wielowarstwowe dno. Jest to jeden z niewielu dostępnych na rynku tego typu tygielków, przystosowanych do kuchenek indukcyjnych.

  • Materiał: Stal Nierdzewna 18/10
  • Niezawodność i trwałość - odporne na korozję
  • Wielowarstwowe dno indukcyjne (dla wszystkich typów płyt + wysoka przewodność cieplna)
  • Profilowana wylewka (dzióbek) pozwala na łatwe przelewanie gotowego napoju do filiżanek
  • Rękojeść wykonana z bakelitu - nie nagrzewa się, nie ślizga się
  • Otwór na uchwycie - łatwe przechowywanie na przykład na haczyku kuchennym
  • Bezpieczny dla zdrowia i środowiska
  • Wymiary całkowite z rączką: 10x8x20,5cm
  • Pojemność: 530 ml
  • Średnica: 8cm
  • Wysokość: 10cm
  • Działa na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych i indukcyjnych
  • Można myć w zmywarce
  • Producent: Fiszman

UWAGA! Tygielek posiada ferromagnetyczne dno i z zasady działa na kuchniach indukcyjnych, jednak ze względu na niewielką masę i małą średnicę dna, należy się upewnić, czy Państwa  kuchenka indukcyjna wykrywa tak małe średnice naczyń. Zdarza się, że na niektórych kuchenkach produkt, pomimo przystosowania do płyty indukcyjnej, nie będzie działał z powodu małej czułości płyty. Tygielek należy używać na najmniejszym możliwym polu kuchenki indukcyjnej.


Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki").

Składniki

- 1 łyżka drobno zmielonej kawy

- 1 szklanka wody

- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,

- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)

Sposób przygotowania

Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl